SM i bancykling

På grund av den rådande situationen och att hela tävlingskalendern är lite upp och ner så kommer inte Ban SM att köras 3-4/10, beroende på att eventuellt kommer Landsvägs SM gå den helgen istället, vi återkommer med nytt datum för Ban-SM inom kort.

Velodromen öppnar igen

Nu börjar det närma sig säsongsöppning på Sveriges enda inomhusvelodrom, vi planerar för att dra igång säsongen i september månad och håller just nu på att planera säsongens träningsschema, vi kommer se till att det finns gott om träningsmöjligheter för alla oavsett nivå som man önskar att cykla på.
Den här säsongen kommer vi att erbjuda fler tillfällen på banan där man kan testa på att tävla (framför allt mot sig själv) i de olika individuella grenar som finns inom bancyklingen.
Vi kommer erbjuda introduktionskurser på lördagar för alla som inte testat på bancykling än.
Det går naturligtvis att boka egna aktiviteter på banan, perfekt för företag, svensexor eller kompisgäng som vill göra något unikt, kontakta oss på mail till info@velodromen.se för mer information.
Helgen den 3-4 oktober kommer 2020 års Svenska Mästerskap i bancykling avgöras, de grenar som kommer avgöras då är: Individuellt förföljelselopp, Sprint, Tidslopp och Poänglopp, anmälan sker via Svenska cykelförbundets tävlingskalender.

Tack för den här säsongen

Idag har vi tagit det tråkiga men som vi ser det nödvändiga och ansvarsfulla beslutet att avsluta årets inomhussäsong på Velodromen i Falun, lite drygt en månad i förtid, vi har under en tid nu noga följt nyhetsrapporteringen och de ständigt föränderliga direktiven från våra myndigheter och kommit fram till att för att försöka bromsa smittspridningen i samhället ställa in resterande del av vår säsong.

Det här har inte varit något lätt beslut att ta, men vi är fullt övertygade om att det är det enda rätta valet som fanns, nu vill vi passa på att tacka alla som besökt oss under säsongen och se nu till att njut av den gryende våren som är på väg och passa på att cykla ute i det fria.

Nu börjar vi planeringen inför nästa säsong och lovar att komma tillbaka efter sommaren starkare och mer motiverade än någonsin tidigare för att erbjuda er cykling som passar alla.

Håll utkik på vår hemsida eller våra sociala medier: Instagram och Facebook för uppdateringar och nyheter under sommaren.

Ta hand om varandra och försök att njuta av våren och sommaren i dessa besvärliga tider.

//Johan Carelle

Inställda träningspass

Nu i helgen 21-22/3 var det ingen anmäld till något av passen så nu är de strukna ur kalendern, nästa vecka ligger kvar som vanligt än så länge, nu är det viktigare än någonsin att ni anmäler er i tid till de pass som ni vill köra på velodromen, vi märker en kraftig nedgång i bokningar senaste dagarna och kommer därför framöver ta bort de pass som det inte finns bokningar till.

Vi på velodromen önskar en trevlig helg.

Information från Velodromen

I dessa virustider kommer här en liten uppdatering från oss på velodromen.

Vi fortsätter med de ordinarie träningspassen enligt schemat
Vi kommer inte erbjuda några mer kurser den här våren för att inte uppmuntra resande i landet

Extra viktigt nu är att ni anmäler er i tid till de pass ni tänker köra, vid få/inga bokningar kommer vi att ställa in pass.

Några saker att tänka på om du ska besöka oss:

Kom bara hit om du är fullt frisk, vid minsta förkylningssymtom vill vi att du stannar hemma
Var noga med hygienen, sprita gärna händerna uppe i cykelförrådet när du pumpat din cykel innan du går ner till banan
Ta med egen handduk som du torkar svett med under passet
Håll lite avstånd till varandra vid genomgångar och pauser under passet

Viktig information

Vi på velodromen har beslutat att vi fortsätter med våra träningar enligt det ordinarie schemat, men vill ändå påminna er om de allmänna riktlinjer som finns i samhället i dagsläget när det gäller hur man ska förhålla sig, det finns mycket bra information att ta del av på den här sidan: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Vi har gjort några förändringar för att försöka göra miljön hos oss så säker som möjligt.

Alla pumpar är nu uppflyttade till cykelförrådet, pumpa din cykel där, där finns det även en flaska med handsprit att använda efter att man pumpat sin cykel.
Vi har tagit bort pappersrullen vid sargen och rekommenderar alla att ta med sig sin egna handduk istället, det för att minska spridningsrisken av smitta vid pappersrullen och den intilliggande papperskorgen.

Inget intensivpass 6/3

Idag är intensivträningen 17.00 inställd, vi har ett företag som bokat banan under kvällen för en personalaktivitet. Du vet väl att du kan boka Sveriges enda velodrom för ditt företag, kompisgäng, födelsedag eller svensexa. Kontakta oss på info@velodromen.se så berättar vi mer.

Extra träning

Fredagen den 21/2 har vi på allmän begäran lagt in ett extra pass mellan klockan 18.00 och 20.00, det blir ett lagtempopass med lite blandade intervaller, passet finns i vår bokningskalender och anmälan är öppen, välkomna.

Helgen som kommer (25-26/1)

Är det lite förändringar i schemat, lördagens träning är flyttad till 08.30-10.30 eftersom vi har två större grupper som bokat träningshelg, med kurs på lördag och träning på både lördag och söndag, om din klubb inte har provat på velodromcykling än så passa på nu, vi skräddarsyr din helg efter dina önskemål och garanterar att alla får ut mycket erfarenhet och cykling efter en helg hos oss, läs mer på vår hemsida.

Helgen som kommer

I helgen har vi både MTB landslaget och Paracykel landslaget på besök på velodromen, vi hälsar dom välkomna, passa på att kom förbi och titta på framtida medaljörer inom cykelsporten när de cyklar på banan, för att det fortfarande ska finnas möjlighet för alla andra att cykla har vi lagt in ett extra pass på lördag morgon 07.30-09.00 anmälan via hemsidan som vanligt.