Träningspass

Vi erbjuder träning i olika nivåer. Vi har nivågrupperade träningspass som leds av kvalificerade instruktörer sju dagar i veckan. Passen finns i fyra olika nivåer och är utformade för att passa just din förmåga och erfarenhet som cyklist. Vi har även träningspass speciellt anpassade för barn och ungdomar.

Lätt – Grundläggande övningar och fart. Passar de som cyklar sällan, vill cykla lugnt eller de som precis gått introduktionskurs.

Medel – Mer avancerade övningar och snabbare. Fortfarande relativt grundläggande i inte alltför hög fart.

Svår – Tekniskt ansträngande och kräver en förmåga att kunna cykla snabbt på banan.

Expert – Vårt mest krävande pass när det gäller teknik, fart och erfarenhet av att cykla på bana. Passar tävlingscyklister.

Träningskort skall ovillkorligen uppvisas för tjänstgörande instruktör innan banan beträds, saknas träningskort skall fakturaunderlag ifyllas innan banan beträds. Vid cykling på banan utan giltigt träningskort/ifyllt fakturaunderlag kommer en extra avgift på 500 kr plus ordinarie träningsavgift att faktureras.

Redo att upptäcka riktig snabbhet?

Du kan boka allt i vårt utbud från träningspass till weekendpaket direkt på vår bokningssida.

Boka nu

Grundträning

Nivå: Lätt

Träningspass för nybörjare eller de som haft ett längre uppehåll från bancykling. Vi fokuserar på teknikträning varvat med långa lugna intervaller för att du ska känna dig säker på cykeln och bli bekväm med att cykla i grupp.

Öppen träning

Nivå: Lätt + Medel + Svår + Expert

Träningspass för alla som genomgått vår introduktionskurs, vi värmer upp tillsammans för att sedan vid behov dela in cyklisterna i olika fartgrupper, varierande längd på intervallerna, men framför allt ett träningspass där alla ska känna sig välkomna.

Tisdag och Torsdags intervaller

Nivå: Lätt + Medel + Svår + Expert

Träningspass för alla som gått introduktionskurs, strukturerade intervaller i olika farter och längder, gruppen delas in i olika fartgrupper vid behov.

Måndagströskel

Nivå: Lätt + Medel + Svår + Expert

Träningspass för dig som vill komma i form inför cykelsäsongen. Vi kör lagtempointervaller i varierande längder och hastigheter där mycket tid spenderas på cykeln. Våra kunniga instruktörer ser till att alla cyklister får köra sina intervaller på sin egna tröskelnivå. Vid behov delas cyklisterna in i olika grupper baserat på erfarenhet.

Morgonträning

Nivå: Medel + Svår + Expert

Träningspass för vana bancyklister som vill kickstarta dagen med Lasse Myrberg. Vi  kör snabba lagtempointervaller med teknikinslag.

Fredagsintensiven

Nivå: Svår + Expert

Träningspass med Stefan Carlsson som kräver  en förmåga att kunna cykla riktigt snabbt på banan. Vi kör snabba och hårda lagtempointervaller.

Track Time

Nivå: Alla som vill testa på tävlingsformerna inom bancykling, oavsett nivå.

På de här passen finns det möjlighet för alla som vill, oavsett nivå att köra de olika individuella grenarna i bancykling och få sätt sina egna rekordtid och även jämföra sig med andra, vi kör Flygande varv, 500 m, 1000 m, 2 km, 3 km, 4 km och 1 timme. Vi kommer även testa på alla grenarna med gemensam start inom bancyklingen.

Ungdomsträning

Nivå: Alla upp till och med 16 år

För dig som är 16 år eller yngre och vill utvecklas som cyklist. Träningen anpassas efter deltagarna och fokuserar på teknik och utveckling av dina kunskaper som cyklist.

Övriga pass

Boka egen introduktionskurs

Boka egen tid för introduktionskurs, perfekt för cykelklubbar som vill testa på att cykla velodrom, vi är flexibla och försöker anpassa oss eftger era önskemål på tid och dag. – kontakta Velodromen

Boka egen träningstid

Bokningsbar tid på fredagskvällar, finns tillgänglig för alla som vill boka egen träningstid. För bokning av egen träningstid – kontakta Velodromen.

Gruppbokning

För företag och privatpersoner som vill testa på en spännande och fartfylld aktivitet. Perfekt för svensexan, möhippan eller kompisgänget. Vi tar emot grupper på upp till 20 personer. För gruppbokning – kontakta Velodromen.

Schema 1/10 2022 - 30/4 2023

Måndag

14.00-17.00 Hagströmska Gymnasiet

17.00-18.00 Ungdomsträning

18.00-20.00 Måndagströskel

Tisdag

08.00-10.00 Hagströmska Gymnasiet

18.00-20.00 Tisdagsintervaller

Onsdag

17.00-18.30 Ungdomsträning

18.30-20.30 Track Time

Torsdag

08.00-10.00 Hagströmska Gymnasiet

18.00-20.00 Torsdagsintervaller

Fredag

07.00-08.30 Morgonträning

09.00-11.00 Dala Sports Academy

14.30-17.00 Hagströmska Gymnasiet

17.00-18.00 Fredagsintensiven

 

Lördag

09.00-12.00 Öppen träning

11.00-15.00 Introduktionskurs (Jämna veckor)

 

Söndag

09.00-11.00 Track Time

11.00-13.00 Grundträning