Weekendpaket

Bancykling är en rolig och fartfylld träningsform för alla.
Hos oss kommer du att utvecklas som cyklist med hjälp av våra skickliga instruktörer som hjälper dig att bli trygg och säker på cykeln. Våra weekendpaket är en rolig aktivitet tillsammans med kompisgänget eller ett bra tillfälle att träffa andra cykelfantaster! Vi erbjuder rabatterade priser på boende i Falun och tipsar gärna om restauranger och andra trevliga aktiviter i området för att ni ska få en rolig helg.

Redo att upptäcka riktig snabbhet?

Du kan boka allt i vårt utbud från träningspass till weekendpaket direkt på vår bokningssida.

Boka nu
startklar blåtonad

Introduktionskurser

Är du en van cyklist som vill utveckla din teknik? Eller en motionär som letar efter en rolig träningsform?

Då är bancykling hos oss på Velodromen ett bra alternativ. För att få cykla på banan behöver du först delta på vår introduktionskurs där någon av våra skickliga instruktörer hjälper dig att komma igång.

Introduktionskursen tar ca fyra timmar och innehåller en timmes teoretisk genomgång och tre timmars cykling. Vi börjar med vår teorigenomgång där vi går igenom det mesta som rör bancykling med fokus på regler och säkerhet på banan. Efter teorin byter vi om och provar ut en bancykel i rätt storlek.

Du behöver ha med dig:

Cykel- eller träningskläder (tajta)
Handskar
Vattenflaska
Hänglås till omklädningsrum

Detta ingår i introduktionskursen:

Teoretisk och praktisk del (lördag).
Träningspass på söndagen (valfritt).
Värdebevis till en kostnadsfri träning inom en månad.
All utrustning du behöver finns att låna på plats (även hjälm och skor).

Upplägg av introduktionskursen

Den praktiska delen av kursen inleds med att vi cyklar på den helt platta delen av banan för att bekanta oss med cyklarna och vänja oss vid att det är fast nav på cyklarna. Vi tar oss successivt längre och längre upp i banan, vi börjar med raksträckorna där det lutar lite mindre för att när alla känner sig redo ta oss an de branta men härliga kurvorna som har en lutning av 50 grader. Sedan fortsätter vi med olika övningar i banan så det känns bekvämt att cykla både i grupp och ensam på banan. Våra instruktörer har stor erfarenhet av att hålla kurser och ser alltid till att samtliga deltagare känner sig trygga innan vi går vidare till nästa moment i kursen.

Efter kursen får alla deltagare ett certifikat som ger dig behörighet att boka träningspass på banan. Du får även ett värdebevis som gäller vid ett grundträningstillfälle så att du kan komma tillbaka och cykla igen. Detta värdebevis är giltigt i 1 månad efter kursen, tidsgränsen är satt för att det är viktigt att man kommer tillbaka relativt snabbt efter kursen för att ha kunskapen man fick med sig i färskt minne.

Är du intresserad av att gå en kurs?
Anmäl dig direkt på vår bokningssida

Har du några frågor?
Kontakta oss gärna på info@velodromen.se eller 072-519 24 07

Kostnad & boende
Kostnad introduktions: 1150 kr
Kostnad boende på First Hotel Grand:  Du får 15% rabatt på ordinarie pris om du ska besöka oss på Velodromen. Läs mer om boendet.

startklar rödtonad

Träningshelger

För dig som redan gått vår introduktionskurs och vill maximera din träning.

Under helgen får du möjlighet att boka upp dig på träningspass under fredag, lördag och söndag. Anpassa träningstillfällena efter vad du vill utveckla eller testa på. En bra möjlighet att hålla igång under vintersäsongen och ligga steget före inför sommarsäsongen.

Du behöver ha med dig:

Cykel- eller träningskläder
Handskar
Vattenflaska
Hänglås till omklädningsrum

Detta ingår i en träningshelg:

Träningspass under fredag, lördag och söndag (antalet pass är valfritt).
All utrustning du behöver finns att låna på plats.

Vår utrustning

Vi har lånecyklar från ramstorlek 49 ända upp till ramstorlek 61. Våra cyklar är utrustade med Shimanos SPD-SL pedalsystem. Saknar du skor med rätt typ av klossar så har vi låneskor i storlek 36 upp till 46. Vi har även hjälmar att låna ut.

Vill du ta med din egen cykel till oss går det naturligtvis bra förutsatt att det är en bancykel utan någon monterad extrautrustning, som tex bromsar eller skärmar. Den måste även ha fast nav (fixie) och bör även vara utrustad med hela och rena däck för din egen säkerhets skull.

Är du intresserad av att boka en träningshelg?
För att anmäla dig bokar du upp dig på de pass du vill delta på och betalar in kostnaden. Betalning utav helgen sker via swish i samband med att du anmäler dig. Efter detta skickas en bekräftelse ut. Anmäl dig direkt på vår bokningssida

Har du några frågor?
Kontakta oss gärna på info@velodromen.se eller 072-519 24 07

Kostnad:
995:-

parkerad cykel blåtonad

Boenden

First Hotel Grand

First Hotel Grand ligger i centrala Falun nära shopping, restauranger och sevärdheter. Kommer du till Falun med tåg eller buss är det bara fem minuters promenad från Centralstationen till hotellet. De flesta av rummen renoverades 2015 och är designade med inspiration av Faluns kulturarv. Hotellet har även utmärkta konferensmöjligheter, parkering och gratis gym för övernattande gäster.

Erbjudande – First Hotel

Du får 15% rabatt på ordinarie priser.
Gäller vid bokning per tel tel +46 23 79 48 80 eller mail grand.falun@firsthotels.se. Ange att du ska besöka Velodromen.