Om Velodromen & Hagströmska

Vi är Sveriges första och enda inomhusvelodrom. Hos oss får du möjlighet att cykla sju dagar i veckan, oavsett väder. Vi erbjuder tränings- och utvecklingsmöjligheter för cyklister på alla nivåer. Här tränas teknik och kondition under kontrollerade former – en garanterad adrenalinkick. På en velodromcykel måste man alltid trampa vilket leder till ett mycket bra rundtramp. Man lär sig trampa fort och även att cykla nära andra i täta klungor. Detta skapar cyklister som klarar av att ligga i stora klungor på ett tryggt sätt.

En velodrom är en rundbana med doserade kurvor som används för både träning och tävling på cykel. De byggs av trä eller betong och finns som både inomhus- eller utomhusbana.

Velodromen i Falun stod klar i februari år 2010 och är tillverkad av lösvirke med en yta av 18 mm björkplywood. Velodromen är konstruerad av kanadensaren Peter Junek som i mer än 30 år byggt och konstruerat velodromer över hela världen. Banan har en längd på 190 m och är 5 m bred (plus 60 cm för blå bandet-ytan längst ned). Innanför det blå bandet finns en säkerhetszon som är 2,5 meter och helt plan.

Hagströmska Gymnasiet

Hagströmska Gymnasiet är inte bara ett av Sveriges mest moderna idrottsgymnasium, de är även ägare av Velodromen. Som enda skola att erbjuda träning för alla olika discipliner inom cykling är det inte konstigt att verksamheten lagt grunden för flertalet elitaktiva att senare ta steget fullt ut i proffslivet.

Genom att kombinera idrott, studier och god hälsa skapar Hagströmska Gymnasiet optimala möjligheter för sina elever. Lär mer om Hagströmska Gymnasiet här.

Redo att upptäcka riktig snabbhet?

Du kan boka allt i vårt utbud från träningspass till weekendpaket direkt på vår bokningssida.

Boka nu

Vanliga frågor

För att få cykla på banan behöver du först delta på vår introduktionskurs där någon av våra skickliga instruktörer hjälper dig att komma igång. Läs mer på sidan introduktionskurs.

Du betalar enklast med Swish på plats hos oss till nummer 123 326 20 60. Om du istället vill betala med faktura tillkommer en administrationsavgift på 49 kr.

Om du åker bil kan du parkera precis utanför oss där det finns en stor parkering. Du kan även åka buss från centrala Falun. Ta då buss 702 och kliv av vid Främby Hallar.

Galleri