Introduktionskurs


Är du en van cyklist som vill utveckla din teknik? Eller en motionär som letar efter en rolig träningsform? Då är bancykling hos oss på Velodromen ett bra alternativ. För att få cykla på banan behöver du först delta på vår introduktionskurs där någon av våra skickliga instruktörer hjälper dig att komma igång. En garanterad adrenalinkick för alla.

Introduktionskursen tar ca fyra timmar och innehåller en timmes teoretisk genomgång och tre timmars cykling. Vi börjar med vår teorigenomgång där vi går igenom det mesta som rör bancykling med fokus på regler och säkerhet på banan. Efter teorin byter vi om och provar ut en bancykel i rätt storlek. 

Den praktiska delen av kursen inleds med att vi cyklar på den helt platta delen av banan för att bekanta oss med cyklarna och vänja oss vid att det är fast nav på cyklarna. Vi tar oss successivt längre och längre upp i banan, vi börjar med raksträckorna där det lutar lite mindre för att när alla känner sig redo ta oss an de branta men härliga kurvorna som har en lutning av 50 grader. Sedan fortsätter vi med olika övningar i banan så det känns bekvämt att cykla både i grupp och ensam på banan. Våra instruktörer har stor erfarenhet av att hålla kurser och ser alltid till att samtliga deltagare känner sig trygga innan vi går vidare till nästa moment i kursen.

Efter kursen så får alla deltagare ett certifikat som ger behörighet att boka träningspass på banan. Du får även ett värdebevis som gäller vid ett grundträningstillfälle så att du kan komma tillbaka och cykla igen. Detta värdebevis är giltigt i 1 månad efter kursen, tidsgränsen är satt för att det är viktigt att man kommer tillbaka relativt snabbt efter kursen för att ha kunskapen man fick med sig i färskt minne.

Är du intresserad av att gå en kurs?
Anmäl dig direkt på vår bokningssida

Har du några frågor?
Kontakta oss gärna på info@velodromen.se eller 072-519 24 07

Kostnad Introduktionskurs:
1150 kr

Kostnad introduktionskurs + boende på First Hotel Grand:
Introduktionskurs + logi 1 natt från 1560 sek per person i dubbelrum. Läs mer om boendet här

Detta ingår i introduktionskurs:
Introduktionskurs med teoretisk och praktisk del
Träningspass på söndagen, valfritt
Värdebevis till en kostnadsfri träning inom en månad ‘

All utrustning du behöver finns att låna på plats 

Det du behöver ha med dig till kursen är:
Cykel- eller tajtare idrottskläder
Handskar
Hjälm (finns att låna)
Cykelskor (finns att låna)
Vattenflaska

Vi har lånecyklar från ramstorlek 49 ända upp till ramstorlek 61. Våra cyklar är utrustade med Shimanos SPD-SL pedalsystem. Saknar du skor med rätt typ av klossar så har vi låneskor i storlek 36 ända upp till 46. Vi har även hjälmar att låna ut. 

Vill du ta med din egen cykel till oss går det naturligtvis bra förutsatt att det är en bancykel utan någon monterad extrautrustning, som tex bromsar eller skärmar. Den måste även ha fast nav (fixie) och bör även vara utrustad med hela och rena däck för din egen säkerhets skull. 

Vill du kunna låsa in dina kläder i vårt omklädningsrum behöver du även ta med dig ett hänglås. Det är ingen längre paus i kursen så se till att ha ätit en rejäl frukost innan du kommer till oss.